Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Veden laatuongelmat ratkesivat Bauerin vedenkäsittelylaitteistolla

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto ratkaisi veden laatuongelmat käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä ympäristöystävällisesti, täysin ilman kemikaaleja.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisussa on putkistoon asennettava vedenkäsittelyosa ja ohjausyksikkö. Vedenkäsittelyosaan muodostetaan ohjausyksikön avulla vaihtelevataajuuksinen magneettikenttä, joka muokkaa veden kovuustekijöitä siihen muotoon, että ionit eivät tartu putkistoon. Kemikaaleja ei siis tarvita. Suljettuun lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmään asennetaan lisäksi sivuvirtasuodatin, koska vanhat saostumat pehmenevät ja poistuvat järjestelmästä vähitellen. Bauer-laitteisto on helppo asentaa ja huoltaa. Laitteiston käyttöönotolla saavutetaan monia hyötyjä. Käyttöveden laatu sekä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien toimintavarmuus paranevat.

– Ratkaisu suojaa putkistoa sisäpuoliselta korroosiolta ja mahdollistaa merkittävän energiansäästön. Se pidentää vesikalusteiden ja vettä käyttävien kotitalouskoneiden käyttöikää, Mikko Timonen Bauer Watertechnology Oy:stä vakuuttaa.

Vedenkäsittelylaitteiston asentaminen kannattaa myös vanhaan putkistojärjestelmään. Esimerkiksi VTT:n tekemässä tutkimuksessa on todettu, että uusien syöpymien ilmestyminen putkistoon on hidastunut laitteiston käyttöönoton jälkeen, Timonen toteaa.

Rivitalon lämmitysongelmat ratkesivat Joutsenossa

Joutsenossa osoitteessa Silmukatu 6 – 8 sijaitsee Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n isännöimä neljän rivitalon muodostama vuokrataloyhtiö. Parikymmentä vuotta vanhoilla taloilla on yhteinen maakaasulla toimiva vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Pari vuotta sitten lämmityksessä alkoi esiintyä todella suuria ongelmia.

– Yritimme selvittää ongelmien syitä ja huomasimme, että lämmitysjärjestelmässä kiertävä vesi haisi todella pahalta ja oli niin likaista, että näyteastian pohjalle kertyi sakkakerros. Poistuvan veden lämpötila oli alhainen. Lämminvesipumpunvaihto ja muut toimenpiteet eivät parantaneet tilannetta, ja joissakin asunnoissa huonelämpötila putosi talvella pahimmillaan 13 – 14 asteeseen, taloyhtiössä asuva ja lämmitysjärjestelmästä vastaava Ilkka Tiimo kertoo.

Ongelmat loppuivat asennuksen jälkeen

Kiinteistön lämmitysjärjestelmään asennettiin Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä alkuvuodesta 2012.

– En aluksi uskonut, että Bauer-järjestelmä toisi apua tilanteeseemme, mutta hyvin pian mielipiteeni muuttui, Ilkka Tiimo ihmettelee.

Isännöitsijä Auli Pietikäinen Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:stä kertoo, että Bauer-järjestelmä on vaikuttanut myös kiinteistön energiankulutukseen; maakaasun kulutus on laskenut kiinteistössä järjestelmän käytön aikana 18 – 20 prosenttia.

Huoneistojenlämpötila alkoi nousta. Jopa yksi patteri, joka ei ollut lämmennyt lähes kymmeneen vuoteen, alkoi taas lämmetä. Järjestelmän suodattimista pystyi näkemään selvästi, miten paljon epäpuhtauksia lämmitysjärjestelmässämme oli ollut.

– Aluksi suodattimia piti vaihtaa todella usein, mutta vähitellen vaihtoväliä voitiin pidentää. Nyt lämmitysjärjestelmässä kiertävä vesi on puhdasta ja paha hajukin on poissa, Tiimo sanoo.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.