HEKA Bauer Vedenkäsittelyratkaisu_01

Parannusta veden laatuun ja pituutta putkiston elinkaareen Bauerin vedenpuhdistustekniikalla

Helsingin kaupungin aravavuokrataloyhtiö asentaa Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmän kaikkiin peruskorjaus- ja uudisrakennuskohteisiin.

Bauer-vedenpuhdistusratkaisu sisältää putkistoon asennettavan vedenkäsittelylaitteen ja ohjausyksikön. Vedenkäsittelyosaan muodostetaan ohjausyksikön avulla vaihtelevataajuuksinen magneettikenttä, joka muokkaa veden kovuustekijöitä siihen muotoon, että partikkelit eivät tartu putkistoon.

Mitään kemikaaleja ei tarvita. Suljettuihin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin asennetaan lisäksi sivuvirtasuodatin, koska vanhat saostumat pehmenevät ja poistuvat järjestelmästä vähitellen.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu varmistaa erinomaisen vedenlaadun ympäristöystävällisesti, täysin ilman kemikaaleja. Ratkaisu soveltuu sekä käyttövesi-, lämmitys- että jäähdytysjärjestelmään.

Turvallista tekniikkaa

– Ratkaisu suojaa putkistoa sisäpuoliselta korroosiolta,mahdollistaa merkittävän energiansäästön sekä pidentää vesikalusteiden ja vettä käyttävien kotitalouskoneiden käyttöikää. Laitteiston asentaminen kannattaa myös vanhaan putkistojärjestelmään. Esimerkiksi VTT:n tekemässä tutkimuksessa on todettu, että uusien syöpymien ilmestyminen on hidastunut laitteiston käyttöönoton jälkeen, Mikko Timonen Bauer Watertechnology Oy:stä kertoo.

Jakomäen Kiinteistöissä nähtiin tulokset

Jakomäen Kiinteistöt Oy on Helsingin kaupungin omistama aravavuokrataloyhtiö, jonka taloissa on yli 2000 asuntoa. Vanhimmat taloista on rakennettu 1960-luvulla. Isännöitsijä Ismo Hämäläinen kertoo, että 2000-luvun alussa yhtiön melko uudessa kiinteistössä oli putkistotukoksista johtuneita ongelmia lämmitysjärjestelmän kanssa.

– Etsiessämme ratkaisua ongelmiin tutustuimme Bauerin laitteisiin ja päätimme kokeilla niitä ja ongelmat hävisivät parissa kuukaudessa laitteiden käyttöönoton jälkeen, kertoo isännöitsijä Ismo Hämäläinen.

– Sen jälkeen olemme asennuttaneet Bauer-järjestelmän lämmitysjärjestelmään kaikissa peruskorjaus- ja uudisrakennuskohteissamme.

– Käyttövesijärjestelmään olemme asennuttaneet Bauerin laitteet ainakin niissä kohteissa, joissa on huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus. Tällä hetkellä laitteita on kymmenessä kiinteistössä.

Positiivisia käyttökokemuksia

– Sakan kertyminen putkistoihin on vähentynyt ja vesimittareiden elinkaari on pidentynyt; kiinteistösaunoissa suihkujen sihdit eivät mene enää tukkoon kalkkikeräymien takia.
Hämäläinen toteaa, että sivuvirtasuodattamien vaihto on paljastanut, miten paljon sakkaa putkistoihin ajan mittaan kertyy.

Koska sakkaumat alkavat irtautua Bauer-latteiston asentaminen jälkeen, Hämäläinen suosittelee suodattamienvaihtoa ensimmäisenä vuonna kolmen kuukauden välein ja sen jälkeen kerran vuodessa.

Hämäläinen on valmis suosittelemaan sitä varauksetta.

– Suhteellisen pienellä investoinnilla saavutetaan merkittäviä etuja. Lasken etuihin myös sen, että Bauer huolehtii hyvin jälkimarkkinoinnista eli pitää säännöllisesti yhteyttä asiakkaaseen. Eikä kyse ole vain kirjeistä tai puheluista,vaan käymme tekemässä Bauerin edustajan kanssa tarkastuskierroksia kiinteistöissä.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.