Liuotushoitoa taloyhtiön lämmitysverkostolle

Asunto Oy Samusalolla Savonlinnassa on Bauerin vedenkäsittelylaite jo kuudetta vuotta lämmitysverkostoa puhdistamassa. Se on ratkaissut taloyhtiön ongelman; huonosti lämmenneet patterit ja kylmät asunnot.

Asunto Oy Samusalolla Savonlinnassa on Bauerin vedenkäsittelylaite jo kuudetta vuotta lämmitysverkostoa puhdistamassa. Se on ratkaissut taloyhtiön ongelman; huonosti lämmenneet patterit ja kylmät asunnot.

Bauer säästi kalliilta patterien huuhtelulta

Taloyhtiölle tarjottiin ratkaisuksi patteriverkoston huuhtelua, mutta kustannusarvio noin 20 000 euroa järkytti. Eikä lämpöpattereita voinut lähteä talvella irrottamaan.
Silloinen puheenjohtaja Anne Martikainen oli kuullut Bauerista ja pyysi edustajan yhtiökokoukseen kertomaan järjestelmästä.

Niinpä Bauer asennettiin Samusaloon, patterihuuhtelua yli puolta pienemmällä kustannuksella. Ongelmat poistuivat, asunnot alkoivat lämmetä, ja nykyisin samusalolaiset asuvat tyytyväisinä lämpimissä kodeissaan.

Lämpöä riittää kun tukokset poistuvat

Lämmityspattereiden huono lämpeneminen johtuu usein sakasta, jota irtoaa pattereista niissä kiertävään kuumaan veteen aiheuttaen tukoksia. Prosessia kiihdyttävät
happea läpäisevät muoviputket. Taloyhtiöt huuhtelevat verkostoja kalliilla rahalla, jotta saavat patterit jälleen lämpenemään.

Bauerin vedenkäsittelylaitteen magneettikenttä liuottaa tukokset ja hajottaa sakan pieniksi partikkeleiksi. Mönjä tarttuu lämmönjakohuoneeseen asennettuun suodattimeen. Bauer myös muokkaa veden kovuustekijöitä niin, että vanhatkin epäpuhtaudet vähitellen irtoavat eikä uusia tukoksia
pääse syntymään.

– Riittävän usein suodatinta vaihtamalla verkostovesi vähitellen puhdistuu ja patterit alkavat taas lämmetä. Samusalossa suodatinta piti vaihtaa alussa kahden viikon välein, ja suodatin oli aina liasta ruskeana. Nyt riittää vaihto neljän kuukauden välein.

Maalämpö ja Bauer hyvä yhdistelmä

Bauer opasti huoltoyhtiön suodattimien vaihtoon, tosin työ on helppo tehdä itsekin, jos taloyhtiöstä löytyy asiasta innostuneita.

Maalämpö yhdessä Bauerin kanssa on luotettava ratkaisu Samusalolle. Maalämpö on laskenut yhtiön energiakulutusta lähes puolella,
yhtiö myös sai valtiolta tuntuvan avustuksen siirtyessään maalämpöön.

– ”Tällä yhdistelmällä meillä mennään pitkälle. Lämmöt ovat nyt mukavan tasaiset kaikissa asunnoissa, viime joulun alla vain tarkistimme termostaatit”, Natunen kertoo.


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.