Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Säästöjä ja pidempää käyttöikää kemikaalittomasti

Kemikaaliton vedenkäsittelyjärjestelmä on tuonut säästöjä ja pidempää käyttöikää lukuisille kuopiolaisille asunto-osakeyhtiöille.

Veden sähkömagneettiseen käsittelyyn perustuva Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä on ollut käytössä kuopiolaisissa taloyhtiöissä jo pitkään. Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä todisti toimivuutensa myös tohtori Martti Latvan johtamassa tutkimuksessa, johon osallistui tutkijoita Satakunnan ammattikorkeakoulusta, Cupori Ltd:stä ja kolmesta Suomen yliopistosta.

Pohjois-Savon ammatti-isännöitsijöiden puheenjohtaja Veijo Pirinen kertoo, että Aktiiva Oy:n isännöimissä taloyhtiöistä noin 30 on päätynyt Bauerin kemikaalittomaan vedenkäsittelyjärjestelmään. Bauer-laitteistoja on asennettu patterijärjestelmien lisäksi myös taloyhtiöiden käyttövesiputkistoihin. Pirinen tietää, että sähkömagneettinen vedenkäsittely toimii: patteriverkostoihin kertynyt sakka on poistunut sivuvirtasuodattimiin siististi ilman työläitä ja sotkuisia huuhteluita. Puhdistuneiden putkistojen ansiosta linjasaneerausten ajankohta on siirtynyt vuosia eteenpäin.

Erityisen merkittävänä puheenjohtaja Pirinen näkee sen, että Bauerin vedenkäsittelyratkaisu ei ole pelkästään hetkellinen apu ja kokemukset kymmenen vuoden ajalta todistavat, että kaikissa hänen kohteissaan Bauerin ratkaisu on parantanut lämmityskiertoa ja vähentänyt tai poistanut täysin sakan aiheuttamat ongelmat, kuten vuotohälytykset.

Vanhalle putkistolle lisää käyttöikää

Inkilänmäenkatu 25 käsittää 70 asuntoa ja noin 4500 lämmitettävää kerrosneliötä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Matti Jokelainen kertoo vuonna 1975 valmistuneiden kauko-lämpötalojen lämpenevän edelleen alkuperäisillä teräs- ja kupariputkistoilla sekä kiertovesipatterilla. Taloyhtiö hankki Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmän ensin käyttöveteen 2003 ja patterikiertoon vuonna 2004. Talvet ovat vaihdelleet, mutta Jokelainen ei ole saanut valituksia asukkailta. Putkikorjaukset ovat olleet yksittäistapauksia, eikä erillisiä putkistohuuhteluja ole tarvinnut tehdä

Lyhyt takaisinmaksuaika

Särkiniemen Hakan hallituksen puheenjohtaja Ari Miettinen tuntee asiaan perehtyneenä alan ammattilaisena sähkömagneettisen vedenkäsittelyjärjestelmän. Se on tehokas sekä estämään sakkakerrostumien muodostumista että irrottamaan jo muodostuneita kerrostumia asuin-rakennusten lämmin- ja käyttövesijärjestelmissä. Miettinen on laskenut puhtaiden putkien tuovan asuntokohtaisen säästön 200 euroksi vuodessa. Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmä maksoi itsensä takaisin ensimmäisenä pakkastalvena 2010.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.