Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Kemikaaliton veden magneettikäsittely pienensi energialaskua ja siirsi putkiremonttia

Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmän ansiosta tulevista lämmityskausista tulee taloyhtiön kaukolämmityshistorian halvimmat.

Asunto Oy Särkiniemen Hakassa ilmeni mittavan LVI-saneerauksen uhka ja asuntojenhinnat kääntyivät laskuun. Yhtiö päätti kokeilla saksalaista, Bauerin lähes 20 vuotta sitten kehittämää menetelmää, virtaavan veden sähkömagneettista käsittelyä. Hallituksen puheenjohtaja Ari Miettinen myöntää, että hän suhtautui laitteen tehoon varauksella, mutta sen referenssit ja edullinen hinta suhteessa jättiremonttiin puhuivat puolestaan.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisusta erinomaiset kokemukset

Lämpöpatterit heräsivät henkiin kun taloyhtiön lämmitysjärjestelmään asennettiin kemikaaliton Bauer PipeJet -järjestelmä. Menetelmässä vesi kulkee sähkömagneettisen kentän läpi, jolloin veteen liuenneet ja sen mukana kulkeutuvat ionit sekä mineraalihiukkaset alkavat muodostaa mikroskooppisia kiteitä, jotka eivät enää kykene tarrautumaan putkistojen seinämiin. Kiteet pehmittävät ja irrottavat jo syntyneitä kerrostumia ja saostumia sekä ehkäisevät niiden uudelleen syntymistä.

Lämmitysjärjestelmästä irronnut sakka kerätään patterikierron jälkeen erilliseen suodattimeen ja suodatettu vesi jatkaa kierrostaan uudelleen magneettikäsittelyyn. Hallituksen puheenjohtaja Ari Miettinen kertoo, että valkoiset suodatinpatruunat muuttuivat vähitellen mustiksi.

Ensimmäinen merkki järjestelmän toimimisesta oli taloyhtiön 37 toimimattoman lämpöpatterin herääminen henkiin ilman erillisiä putkistohuuhteluita. Yhtiö käsittää kolme kerrostaloa ja 88 huoneistoa. Lämmitettävä tilavuus on 24.600 m³.

Säästö yllätti asukkaat

Lämmityskierron puhdistuessa patterit alkoivat lämmitä paremmin ja vedenkierto parani. Tämän ansiosta kiertoveden lämpötilaa pystyttiin pudottamaan huolimatta vuoden 2010 poikkeuksellisen kylmästä talvesta. Myös seuraava talvi 2011 oli erityisen kylmä, mutta taloyhtiössä pystyttiin laskemaan kaukolämmön kulutusta entisestään. Kolme vuotta Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmän asennuksen jälkeen Miettinen näkee laskuista pelkästään energiankulutuksessa säästetyn 40 000 euroa vuosina 2011 ja 2012.

Ensimmäisen vuoden säästön Miettinen kuittaa järjestelmän hinnalla. Tämän lisäksi vedenkulutus on pienentynyt huomattavasti.

Vettä ei enää tarvitse laskea ennen suihkua, sillä se on heti lämmintä tehokkaammin toimivan lämmitysjärjestelmänansiosta.
– Säästyneillä rahoilla olemme tehneet esimerkiksi kylpyhuoneremontteja, Miettinen kertoo.

Puhtaampi käyttövesi

Taloyhtiössä asennettiin Bauer -vedenkäsittelyjärjestelmä myös käyttöveteen. Vesikalusteiden,kuten WC-istuinten, hanojen ja suihkukahvojen vuodot ovat loppuneet. Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n elokuussa ottamista laboratorionäytteistä selviää,että raudan, mangaanin ja alumiininpitoisuudet ovat pudonneet merkittävästi vuodesta 2009. Vesikalusteiden toimintahäiriöitä aiheuttava sakka on siis vähentynyt.

Asuntojen arvo nousi

Asunto Oy Särkiniemen Hakassa ei ole tällä hetkellä myytäviä asuntoja. Putkiurakanuhka on väistynyt hamaan tulevaisuuteen ja samalla asuntojen hinta-arvio noussut1 000 eurosta 1 600 euroon neliöltä. Miettinen muistelee kesää 2009 ennen Bauer -vedenkäsittelyjärjestelmän asennusta:

Silloisten ”asiantuntijoiden” mukaan meillä pitäisi olla jo täysi tulva ja putket puhki, Miettinen nauraa.

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.