Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Magneettikäsittely lopetti kiinteistön patteritermostaattien ongelmat

Tamperelaisen taloyhtiön energialasku putosi, kun lämmitysvettä ryhdyttiin johtamaan magneettikentän läpi.

Yli 70-vuotiaasta tamperelaistaloyhtiöstä uusittiin 30 termostaattia kovimpaan lämmitysaikaan.
– Tuntui siltä, ettäputkimies oli meilläjatkuvasti töissä, jumiin jääneiden termostaattien vaihto nieli rahaa noin 7500 euroa tuon talven aikana ja jotain piti tehdä, As Oy Hämeenpuisto 37:n tekninen isännöitsijä Matti Wuoristo muistelee.

Taloyhtiö hankki Bauerin kemikaalittoman vedenkäsittelylaitteiston

Saman talven maaliskuussa taloyhtiön lämmitysvesijärjestelmään asennettiin sähkömagneettinen vedenkäsittelylaite.
– Seuraavana talvena meillä ei vaihdettu yhtään termostaattia, eikä jouduttu ilmaamaan yhtäänpatteria.
Reilun 15 vuoden perusteella näyttö laitteiston toimivuudesta on todella merkittävä sekä kenttä- että laboratorio-olosuhteissa. Magneettikentän vaikutus virtaavaan veteen kestää vain sekunteja.

– Kun hanasta ottaa vettä, magneettinen vaikutus on ajat sitten häipynyt, kemiantekniikan professori Simo Pehkonen kertoo.

 

Vahitellen myös lämmitysjärjestelmän musta vesi muuttui kirkkaaksi

Kun termostaatit alkoivat toimia oiken asunnoista tuli tasalämpöisiä tai ainakin tasalämpöisempiä kuin aiemmin. Huoltokulujen putoamisen lisäksi taloyhtiön lämmityslasku kutistui, koska lämmitysveden virtaama parani ja sakkaumat poistuivat.

Wuoristo näyttää yhteenvetoa vuoden 2007 ja 2011 lämmityskuluista; vuodet eivät ole identtisiä keskenään, mutta ero on suuri. Kulutus laski hieman alle15 prosenttia, elin oin 5000 euroa.

Pelkän magneettitekniikan hyötyä ei pystytä yksin yksilöimään, koska samassa yhteydessä Hämeenpuiston taloyhtiöön uudistettiin lämmönjakotekniikkaa.

– Uskallan sanoa, että noin 10 000 euron investointi magneettiseen vedenkäsittelylaitteistoon on maksanut itsensä takaisin, isännöitsijä Matti Wuoristo vakuuttaa.

Hankinnan hyödyksi voi laskea myös sen,että lämmitysjärjestelmän putkiremontti siirtyy eteenpäin putkien puhdistumisen ansiosta.
– Lämmitys on meidän suurin jokavuotinen kuluerä, siksi siinä tulevat säästöt vaikuttavat heti taloyhtiön talouteen.

Putkistoa käyttöikä kasvaa ja hanojen sekä vessanpyttyjen vuodot vähenevät

Sen verran vakuuttunut Wuoristo magneettisen vedenkäsitteylylaitteiston toiminnasta on, että seuraavaksi taloyhtiö investoi käyttöveden magneettikäsittelyyn.
-Ihmettelen, kun isännöitsijät epäilevät laitteita, olen nähnyt niiden toimivuuden muualla Euroopassa, siksi uskallan ehdottaa niitä yhtiöömme.

Hyvin toimiva tekninen ratkaisu

Putkistoon asennettu Bauer-veden käsittelylaitteisto synnyttää voimakkaan vaihtelevataajuuksisen magneettikentän. Kenttä kiteyttää vedessä olevat mineraalit mikroskooppisiksi kiteiksi, jotka eivät käsittelyn jälkeen enää tartu putkistoon, lämmönvaihtimiin ja vesikalusteisiin.
Vanhat saostumat pehmenevät ja irtoavat putkistosta. Ne tulevat pois pieninä kiteinä hanasta tai jäävät suljetun lämmitysjärjestelmän suodattimiin. Putkien käyttöikä kasvaa ja veden virtaama paranee. Kumpikin tuo säästöjä taloyhtiölle.

– Hanasta vettä laskettaessa lasiin ei kiteitä tule, eikä veden maku muutu. Merkittävimmät säästöt saadaan tehostamalla olemassa olevien järjestelmien toimintaa, ei sillä, että kaikki tehdään uusiksi, tuotepäällikkö Mikko Timonen Bauer Watertechnology Oy:stä vakuuttaa.

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.