Bauer_käyttö- ja lämmitysvedenkäsittely_asuinkiinteistöille

Helsinkiläinen isännöinti- ja kiinteistöhuoltoyhtiö luottaa Bauer-vedenkäsittelytekniikkaan

Bauer-vedenkäsittelylaitteistojen tuoma hyöty kiinteistöille on selkeästi havaittavissa niin käyttö- kuin lämmitysvesijärjestelmissä.

Siltamäen Huolto Oy on Siltamäessä Pohjois-Helsingissä toimiva alueellinen isännöinti- ja kiinteistöhuoltoyhtiö. Yhtiön isännöimät nelisenkymmentä taloa ovat pääosin 1960-luvunlopussa ja 1970-luvun alussa rakennettuja 2 – 3-kerroksisia taloja, joissa on omistusasuntoja. Lähes kaikki talot hyödyntävät Bauer-vedenkäsittelytekniikkaa. Taloissa on alkuperäiset putkistot, ja Bauer-vedenkäsittelylaitteet on asennettu sekä käyttövesi- että lämmitysjärjestelmiin. Ensimmäiset laitteet asennettiin vuosina 2004 – 2005.

Toimitusjohtaja, isännöitsijä Helena Tammisto kertoo, että Bauer-vedenkäsittelylaitteistoista saatava hyöty on selkeästi havaittavissa.

Tutkittua tietoa

– Olemme teettäneet putkistojen kuntotutkimuksia, ja tutkijat ovat sanoneet, että Bauer-laitteiden vaikutus putkistojen kuntoon näkyy selvästi. Lämmitysjärjestelmänsuodattimien vaihto on huoltomiesten vastuulla ja he ovat kertoneet, että jokaisessa kohteessa on suodattimissa ollut ensimmäisissä vaihdoissa todella paljon putkistosta irronnutta sakkaa.

Käytön jatkuessa suodattimet ovat alkaneet pysyä puhtaampina ja suodattamienvaihtoväliä on voitu pidentää. Käyttöveden laatua on tutkittu taloissa varsinkin Bauer-vedenkäsittelyn alkuaikoina, ja näytteiden mukaan vedenlaatu on parantunut. Tämä näkyy myös siinä, että asukkailta tulevat ilmoitukset huonosta vedenlaadusta ovat loppuneet käytännössä kokonaan.

Kannattava investointi

– Pienessä taloyhtiössä Bauer-vedenkäsittelylaitteidenhankinta saattaa tuntua isolta investoinnilta. Mutta investointi kannattaa, jos isoa putkiremonttia voidaan siirtää vuosilla eteenpäin. Investointi on kannattava myös siinä mielessä, että putkiremontin tullessa ajankohtaiseksi samat laitteet voidaan asentaa uuteen putkistoon.

Turvallista tekniikkaa ja erinomainen vedenlaatu ympäristöystävällisesti, täysin ilman kemikaaleja

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu suojaa käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän putkistoa sisäpuoliselta korroosiolta,mahdollistaa merkittävän energiansäästön sekä pidentää vesikalusteiden ja vettä käyttävien koneiden käyttöikää.

Veteen ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään, vaan vedenfysikaalisia ominaisuuksia muutetaan siten,että veden aiheuttamat muutokset putkistoissa minimoituvat.

– Laitteistoon kuuluu putkistoon asennettava vedenkäsittelyosa. Lisäksi kokonaisuus sisältää ohjausyksikön, jonka avulla vedenkäsittelyosaan muodostetaan vaihtelevataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä muokkaa veden kovuustekijöitä eli kalsium- ,magnesium- ja karbonaatti-ioneja sellaiseen muotoon, että ne eivät tartu putkistoon.

Vanhat saostumat pehmenevät ja poistuvat järjestelmistä vähitellen, joten suljettuihin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin asennetaan lisäksi sivuvirtasuodatin, Mikko Timonen Bauer Watertechnology Oy:stä kertoo.

Asentamalla Bauer-laitteisto uudisrakennukseen varmistetaan putkistoille mahdollisimman pitkä elinkaari. Laitteiston asentaminen kannattaa myös vanhaan rakennukseen. Esimerkiksi VTT:n tekemässä tutkimuksessa on todettu, että uusien syöpymien ilmestyminen on hidastunut laitteiston käyttöönoton jälkeen.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.