Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauerin sähkömagneettinen vedenkäsittely pitää putkistot puhtaina

Olemme tyytyväisiä Bauer vedenkäsittelylaitteen toimintaan. Verkostot pysyvät puhtaina, joten korjaus- ja huoltokustannukset ovat vähentyneet.

Asiakkaiden kokemukset osoittavat, että Bauerin tekniikka säästää selkeästi kiinteistöjen käyttökustannuksia. Energiankulutus pienenee, koska lämmönsiirtopinnat ja lämpövastukset pysyvät puhtaina. Huoltokäynnit vähentyvät, sillä jopa jumiutuneet termostaatit ja venttiilit puhdistuvat järjestelmän käyttöönoton myötä.

DAS otti käyttöön 14 vuotta sitten

Ensimmäiset Bauer-laitteet asennettiin Rovaniemellä toimivan Domus Arctica -säätiön kerrostaloon perusparannuskohteiden lämmitysvesiverkostoihin vuonna 2004, kertoo DAS:n kiinteistöpäällikkö Tuomas Rautio.
Tuolloin opiskelija-asuntosäätiössä tehtiin linjaus, että patteriverkostoja ei uusita perusparannuksen yhteydessä kokonaisuudessaan, vaan vaihdetaan ainoastaan tarpeen mukaan patterit ja patteriventtiilit sekä lämmönsiirrin. Samalla päätettiin asentaa järjestelmään Bauer vedenkäsittelylaite.

Kokemukset ovat olleet hyvät, joten olemme lisänneet Bauer-vedenkäsittelylaitteen myös muutamaan muuhun samanikäiseen kerrostaloon. Itse asiassa kaikkiin vanhoihin kohteisiimme olisi syytä kokemuksemme mukaan asentaa Bauer, Rautio jatkaa.

Pattereita ei tarvitse paukutella

Kerrostaloissa patteriventtiilit temppuilevat syksyisin, kun ne ovat olleet koko kesän kiinniasennossa ja kaikenlainen sakka on jumittanut ne.

-Olemme katsoneet tilastoja ja jututtaneet huoltomiehiä, ja on tullut selväksi, että niissä taloissamme, joissa Bauerin laitteisto on, asukkailla ei ole ollut kylmäkokemuksia. Ei ole tarvinnut käydä herkistelemässä eli koputtelemassa patteriventtiilejä ja paukuttamassa pattereita, kertoo Rautio. Huoltomiesten kokemusten mukaan näissä taloissa ei tarvitse käydä säätämässä niin usein kuin muissa.

Olemme tyytyväisiä Bauer vedenkäsittelylaitteen toimintaan. Verkostot pysyvät puhtaina, joten korjaus- ja huoltokustannukset ovat vähentyneet. Tulevaisuudessa ainakin siinä yhteydessä, kun vanhoissa kerrostaloissamme joudutaan tekemään vesijohtoverkkoon jotain korjauksia, todennäköisesti asennamme samalla Bauerin talon verkostoon, Rautio sanoo.

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.