Bauer Watertechnology tarjoaa ratkaisuja, jolla voidaan lisätä käyttövesi-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien käyttöikää huomattavasti.

Bauer-vedenpuhdistusratkaisu liike- ja toimistokiinteistöille

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu pysäytti työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitilan putkiston syöpymisen.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöpäällikkö Mika Kaasalainen kertoo, että he asensivat Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmän vuonna 2012 Vantaankoskella sijaitsevaan toimistokiinteistöön. Järjestelmä on käytössä käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä.

Merkittävää parannusta

Bauerin ratkaisun vaikutukset ovat näkyneet monessa laitteistojen toiminnan kannalta tärkeässä kohteessa.

Toimiston ilmastoinnin lämpöpatterien ja lämminvesipatterien kanavien eristävä kerros on irronnut ja järjestelmä luovuttaa paremmin lämpöä, kertoon Varman kiinteistöpäällikkö Mika Kaasalainen. Tämä taas tarkoittaa kustannussäästöjä.

Tästä syystä myös lämmitysjärjestelmänveden lämpötilaa on voitu laskea. Patteriventtiileitä ei tarvitse enää irrottaa puhdistusta varten, kun ennen piti huoltaa kymmenkunta venttiiliä lämmityskauden alussa. Jäähdytysjärjestelmässä jouduttiin aiemmin jäähdytyskauden alussa vaihtamaan 6–7 venttiiliä, nyt niitä ei ole tarvinnut vaihtaa kolmeen vuoteen.

Keittiössä käytettävien höyryuunien kalkkeutuminen on loppunut eikä uunivalmistajan huollon ole tarvinnut enää tehdä kalkinpoistoja.
– Nyt merkittävin huoltotoimenpide on Bauerin järjestelmän säännöllinen suodattimienvaihto noin 3–4 kuukauden välein, Erkki Risunen toteaa.

Käyttövesijärjestelmän poresuuttimia ei ole tarvinnut vaihtaa ja suihkutiloissa kaakeliseinille ei enää ilmesty valkoisia laikkuja.

Turvallinen ratkaisu

– Kemikaaliton Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä säilyttää veden luonnolliset kivennäisaineet, kertoo tuotepäällikkö Mikko Timonen.

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto sisältää putkistoon asennettavan vedenkäsittelyosan ja ohjausyksikön. Vedenkäsittelyosaan muodostetaan vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä, joka muokkaa veden kovuustekijät sellaiseen muotoon etteivät ne tartu putkistoon ja jo muodostuneet saostumat irtoavat. Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä sopii sekä uusiin että vanhoihin vesijärjestelmiin. Laitteisto voidaan asentaa kiinteistön kaikkiin käyttövesi-, lämmitys- sekä jäähdytysjärjestelmiin, pois lukien viemäriverkosto.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.