Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauer-vedenpuhdistusratkaisu pysäytti rivitalon putkiston syöpymisen

Kirkkonummelaisen rivitalon kuparisiin käyttövesiputkiin oli ilmestynyt nopeasti useita vuotoja, jotka loppuivat Bauer-vedenkäsittelylaitteiston asentamiseen.

Kirkkonummelaisen vuonna 1987 rakennetun rivitalon kuparisiin käyttövesiputkiin alkoi ilmestyä useita vuotoja, lyhyessä ajassa niitä tuli yhteensä viisi. Kolme vuotta Bauer-vedenkäsittelylaitteiston asentamisen jälkeen ne loppuivat ja putkille saatiin vuosia lisää käyttöikää. Putkista otettiin näytteet ja syyksi osoittautuivat putken sisälle syntyneet pistesyöpymät.

Tieteellisesti tutkitut ja käytännössä todistetut vaikutukset

– Taloyhtiö pääsi mukaan tutkimukseen, jossa testataan asuinkiinteistöön asennetun kemikaalittoman Bauer-vedenkäsittelylaitteiston vaikutuksia kupariputkien kuntoon, kertoi taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ari Ahonen.

Tohtori Martti Latvan johtamassa tutkimuksessa selvitettiin sekä laboratorio-olosuhteissa että paikan päällä, tieteellisesti valideja menetelmiä käyttäen, minkälaisia vaikutuksia Bauerin kemikaalittoman ja magneettisen vedenkäsittelyratkaisun käytöllä on kupari- ja polyeteeniputkien seinämiin. Se osoitti myös sen, että magneettisen vedenkäsittelylaitteiston ansiosta putkenseinämien korroosiotuotteet vapautuvat veteen, jolloin aiemmin syntyneet rauta- ja kuparikerrostumat poistuvat. Ennen kenttäkokeita tutkijat tekivät tavallista kuntoselvitystä perusteellisemman kuntotutkimuksen, jonka yhteydessä havaittiin, että lämminvesipuolen kupariputkien sisälle oli sakkautunut epäpuhtauksia, jotka olivat aiheuttaneet pistemäistä syöpymää useissa kohdissa.

Tieteellinen tutkimus vahvistaa, että laitteisto vähentää kalkkikerrostumien muodostumista kupari-ja polyeteeniputkien seinämiin.

Kuntotutkimuksen jälkeen järjestelmään asennettiin sähkömagneettisuutta hyödyntävä Bauer-vedenkäsittelylaitteisto, joka irrotti erityisesti putken seinämiin tarttuneita kalkki-ja rautakerrostumia. Kolme vuotta asentamisen jälkeen vuotoja ei ole enää esiintynyt.

Putkiremontti siirtyi vähintään kymmenen vuotta

Jo vuosikymmeniä on tiedetty, että magneettinen vedenkäsittely on tehokas tekniikka sekä estämään sakkakerrostumien muodostumista että irrottamaan jo muodostuneita kerrostumia niin teollisissa vesijärjestelmissä kuin asuinrakennusten lämmityskattiloissa sekä lämmin- ja käyttövesi järjestelmissä. Nyt se todistettiin myös tieteellisesti.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan, Ari Ahosen mukaan putkille saatiin ainakin kymmenen vuotta lisäaikaa. Putkien sisäpintojen sakkaumat poistuivat ja käyttövesi puhdistui.

Luotettavaa teknologiaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto sisältää putkistoon asennettavan vedenkäsittelyosan ja ohjausyksikön. Vedenkäsittelyosaan muodostetaan vaihtelevataajuuksinen magneettikenttä, joka muokkaa veden kovuustekijät sellaiseen muotoon etteivät ne tartu putkistoon ja jo muodostuneet saostumat irtoavat. Laitteisto on helppo ja nopea asentaa ja se sopii sekä uusiin että vanhoihin järjestelmiin.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.