Bauer_vedenkäsittely_asuinkiinteistöille

Bauerin-vedenkäsittelyjärjestelmä siirsi putkiremonttia

Asunto Oy Syvärinraitti sai todellisen parannuksen lämmitysjärjestelmäänsä Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmän asentamisen myötä.

Asunto Oy Syvärinraitti Pohjois-Savon Nilsiässä on kolmen rivitalon ja 18 asunnon vuonna 1979 rakennettu taloyhtiö, jonka alkuperäisenä lämmitysmuotona oli öljy. Siitä siirryttiin maalämpöön vuonna 2012, koska vanha järjestelmä oli epävakaa ja kallis ylläpitää. Suurehkon investoinnin jälkeen lämpötiloja ei kuitenkaan saatu tasaantumaan miellyttäviksi, vaikka tehtiin monia säätöjä. Sitten putsattiin kaikki patterit ja vaihdettiin kaikki venttiilit sekä termostaatit, koska epäiltiin sakkaisia putkistoja, mutta sekään ei auttanut.

Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmä toi avun

Kiertovesinäytteiden mukaan sakka ei ole ollut vedessä, vaan se on ollut kiinni putkistoissa ja toimilaitteissa, ja irronnut Bauerin järjestelmän vaikutuksesta. Aiemmin suodattimet pitikin vaihtaa muutaman viikon välein, mutta nyt ne voivat olla paikoillaan jo kuukausia ja pattereiden kiertovesi on puhdistunut. Huoltokäyntien määrä on pudonnut lähes olemattomaksi ja huoltokustannuksiakin on saatu alemmas. Bauer siirsi eteenpäin myös tulevaisuudessa siintävää lämmitysverkoston kokonaisremonttia

Vedenkäsittelyä pitkällä tähtäimellä

Bauer-ratkaisu minimoisi ylimääräiset järjestelmän lämmönsäädöt ja korjaukset ja sen kustannus on kokonaisuudessa marginaalinen. Se säästäisi taloyhtiöt arvausleikkien kustannuksilta ja siirtäisi LV-remonttien tarvetta vähintään 10–20 vuodella.

Asukkaiden mielestä Bauer-vedenkäsittelylaitteisto pitäisikin laittaa lämmitysverkostoon ensimmäiseksi eikä vasta viimeisenä oljenkortena, ennakoivaksi vakiovarusteeksi sekä uudistaloissa että vanhojen talojen LVI-remonteissa, poistamaan sakkautumia ja jopa tukoksia.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.