Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisulla asuinkiinteistöjen putkistoille uusi elämä

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto lopettaa asuinkiinteistöiden putkien syöpymisen.

Vedenkäsittelyratkaisuiden edelläkävijä Bauer Watertechnology Oy lanseerasi omat vedenkäsittelylaitteistonsa Suomessa vuonna 1999. Bauerin tuotepäällikkö Mikko Timonen listaa sen edut: se suojaa putkistoa korroosiolta, mahdollistaa merkittävän energian säästön ja pidentää vesikalusteiden ja -laitteiden käyttöikää.

VTT:n testaama ratkaisu

Tyytyväisten asiakkaiden lisäksi myös VTT on vakuuttunut tekniikan toimivuudesta. Esimerkkinä mainitaan Espoossa sijaitseva pilottikohde, jonne asennettiin tammikuussa 2008 Bauer Watertechnologyn kemikaaliton vedenkäsittelylaite. Kun käyttövesiverkostoa tarkasteltiin maaliskuussa 2009 eli runsaat 14 kuukautta vedenkäsittelylaitteen asentamisenjälkeen, tilanne oli parantunut huomattavasti. Edes vuotovaarassa olleet laaja-alaiset putkiseinämän syöpymäalueet − maksimaaliset putkiseinämän syöpymät noin 90 prosentin tasolla putken teoreettisesta seinämäpaksuudesta − eivät olleet muuttuneet akuuteiksi vuotokohdiksi.

Menetelmä perustuu siihen, että veteen aiheutetaan muuttuvataajuuksinen magneettikenttä, joka muokkaa vedessä olevia mineraaleja siten, että putkien saostumat pilkkoontuvat. Menetelmällä voidaan poistaa saostumista johtuvat virtaushäiriöt ja siten ehkäistä korroosiota.

Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

Bauerin vedenpuhdistusratkaisua käytetään käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä kerros- ja rivitaloissa, omakotitaloissa, teollisuudessa, terveydenhuollossa, hotelleissa ja ravintoloissa.

– Tuhansia laitteita on myyty ja myynnin kehitys on ollut vakaata, Bauerin tuotepäällikkö Timonen kertoo ja lisää, että suurin asiakasryhmä on taloyhtiöt.

– Monissa tapauksissa putkiverkostoihin ja lämmönsiirtimiin kertyneet sakkaumat ovat alkaneet haitata raskaastikin putkiverkostojen toimivuutta ja Bauer-järjestelmällä on haluttu hankkia lisäaikaa tulevien putkistosaneerausten huolelliselle hankesuunnittelulle.

– Asennetun Bauer-laitteiston ansiosta asukkaat ovat säästäneet tuhansia euroja korjauskuluissa, esimerkiksi putkistovuodot ovat vähentyneet ja osin lakanneet kokonaan, Bauerin tuotepäällikkö Mikko Timonen kertoo.

Putkistojen käyttöikään reilusti bonusvuosia

– Timonen huomauttaa, että erityisen tärkeää taloudelliselta kannalta on tietysti myös se, että putkiston syöpyminen saadaan pysäytettyä.

Lisäksi lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien toimivuus on palautunut ja syöttölämpötiloja on voitu laskea, näin on saatu siis huomattavaa säästöä myös energiankulutuksessa.

Hän kertoo, että vedenkäsittelylaite asennetaan osaksi vesijohtoverkostoa heti päämittarin jälkeen taloyhtiön laitehuoneeseen kunnan verkostosta tulevaan putkeen. Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmässä laitteisto asennetaan osaksi putkistoajoko suoraan linjaan tai ohitusasennuksella.

Miten kaikki toimii käytännössä?

Putkiasentaja asentaa ensin laitteiston paikoilleen. Käyttövesijärjestelmässä tekniikka on täysin huoltovapaata ja lämmitysjärjestelmässä se vaatii vain suodatinpatruunan vaihdon ajoittain. Tyytyväisyystakuu kertoo lujasta luottamuksesta oman tuotteen toimivuuteen, mutta Timosen mukaan rahat takaisin -takuulle on toinenkin motiivi. Bauer Watertechnology on toimintansa alusta asti myöntänyt laitteelle tyytyväisyystakuun, koska se haluaa tehdä selvän pesäeron kilpailijoiden tuotteisiin.

Timonen kertoo Bauerin tyytyväisyystakuun kantaneen hedelmää: asiakkaat ovat saaneet ratkaisun haasteisiinsa ja voivat nukkua yönsä hyvin.

– Meillä on lukuisia asiakkaita, jotka ovat hankkineet jopa kymmeniä Bauer-laitteistoja kohteisiinsa, Timonen kertoo.

Villit markkinat

VTT:n InSert-projektin tuore loppuraportti toteaa, että kemikaalittomien vedenkäsittelyjärjestelmien markkinoilla on laitteita, jotka eivät yksinkertaisesti voi toimia luvatulla tavalla. VTT suositteleekin, että kemikaalittomien vedenkäsittelyjärjestelmien ostajan tulisi aina pidättää itsellään oikeudet todeta laitteen toimivuus putkistojen puhdistumisen tarkastuksella. Mikäli laitteisto ei ole toimiva, tulee ostajan pidättää oikeus vähintään kaupan purkuun.

Elinkaariajattelun mukaisesti Bauerin laitteistoja asennetaan myös uudiskohteisiin. Timonen kertoo, että asiakkaat ovat ihmetelleet, miksei laitteita asenneta kaikkiin kohteisiin heti rakennusvaiheessa. Viestiä onkin aktiivisesti viety ennen kaikkea suunnittelijoille:

– Suunnittelijat ovat avainasemassa uudiskohteiden suhteen. Kyseessä on kiinteistön omistajan etu.

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.