Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu pidentää putkistojen elinkaarta ja tehostaa lämmönjakelua

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto maksaa hyvin itsensä takaisin – sillä vältytään putkivuodoilta ja -remonteilta sekä lämmönvaihtimen tukkeutumisilta.

– Espoolaisen rivitaloyhtiömme lämmönjakohuone uusittiin syyskuussa 2007 kokonaisuudessaan, koska lämmönvaihdin oli saavuttanut käyttöikänsä päätypisteen, kertoo hallituksen puheenjohtaja Sanna Havanto As Oy Espoon Päivänpaisteesta.

– Uusissa lämmönvaihtimissa on niin ohut ja tiheä lämmönvaihdinritilä, että vanhasta kiertovesiputkistosta irtoavien epäpuhtauksien kanssa se varmaan menisi tukkoon hyvinkin äkkiä. Meillä on ollut aika paljon putkivuotoja nimenomaan lämmitysvesiputkistossa. Taloyhtiön tavoitteena oli Bauerin vedenkäsittelylaitteiston asentamisen avulla parantaa lämmitystä kun lämmitysvesiputkiverkosto ja kiertovesipatterit puhdistuvat ja pysyvät puhtaampina, toimivina ja vuodottomina.

– Bauer vedenkäsittelylaitteisto maksaa hyvin itsensä takaisin jos sillä vältytään yhdeltäkin putkivuodon etsimis- ja korjausurakalta tai lämmönvaihtimen tukkeutumiselta, sanoo hallituksen puheenjohtaja Sanna Havanto As Oy Espoon Päivänpaisteesta.

Lyhyt takaisinmaksuaika

Bauerin vedenkäsittelylaitteen hankinta maksaa käyttövesiputkistoon asennettuna keskimäärin 5 000–6 000 € riippuen taloyhtiön koosta. Itse käyttöhän ei maksa juuri mitään, lämmitysjärjestelmissä noin kerran kuukaudessa on syytä vaihtaa puhdas suodatinpatruuna, mikä on helppoa ja nopeaa.

As Oy Espoon Päivänpaisteen hallitus päätti hankkia vedenkäsittelylaitteen kertahankintana. Myös leasing rahoitus on mahdollista, näin kustannus voidaan jakaa pidemmälle ajanjaksolle, putkistoasioita päästään hoitamaan heti ja esimerkiksi budjettivaraukset voidaan käyttää muihin korjauksiin ja investointeihin.

Asunto Oy Sointulax

Asunto Oy Sointulax on Espoon Olarissa sijaitseva neljän pienkerrostalon muodostama taloyhtiö, joka on valmistunut vuonna 1984. Hannele Sundström Olarin Huollosta toimii yhtiön isännöitsijänä ja puheenjohtajana on Pasi Lindholm.

Yhtiöön asennettiin Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä vuonna 2004 sekä käyttövesi- että lämmitysjärjestelmiin. Jo ennen laitteiston hankintaa taloyhtiössä oli panostettu LVV-putkistojen kuntotutkimuksiin VTT rakennus- ja yhdyskuntatekniikan toimesta.

Samana vuonna taloyhtiössä panostettiin myös vesiputkistojen linjaventtiilien vaihtoon Ballofix-venttiileihin. Näillä toimenpiteillä on haluttu pidentää putkiston elinkaarta ja vähentää vesivuotoriskejä sekä putkiston korroosiota.

 

Etukäteen kannattaa varautua

Käyttöveden epäpuhtauksilta kuten kalkki- ja ruostekerrostumien sekä sakkautumisen muodostumisen estämiseen voi varautua ennakkoon. Samoin lämmitysjärjestelmien epäpuhtauksia kuten ruoste- ja sakkauskerrostumia voidaan estää ja vähentää vedenkäsittelylaitteella.

Vedenkäsittelylaitteet sopivat niin käyttövesi kuin lämmitysjärjestelmiin ja ne asennetaan niiden osaksi.

– Viimeisen kolmen vuoden aikana taloyhtiömme on säästynyt putkivuodoilta. Se on varmaan monen tekijän tulosta, mutta on järkevää pyrkiä eri tavoilla pidentämään putkien ikää niiden elinkaaren loppuvaiheeseen. Myös uusiin taloyhtiöihin kannattaa asentaa vedenkäsittelylaitteet, joilla jo varhaisessa vaiheessa voidaan välttyä veden epäpuhtauksien aiheuttamilta putkistoja syövyttäviltä korroosiohaitoilta, sanoo huoltomies Risto Partanen Olarin Huollosta, joka huoltaa myös As Oy Sointulaxin kiinteistöjä.

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.