Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto varmistaa koulurakennuksen lämmityksen

Vanhan koulurakennuksen lämmitysputkiston puhdistamiseksi ja puhtaana pitämiseksi valittiin Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä.

Vanha koulurakennus toimii toukokuusta syyskuun loppuun marjanpoimijoiden majoitus- ja sosiaalitiloina. Talvella siinä pidetään peruslämpöä 50-vuotiaalla kiertovesipatterijärjestelmällä. Jokiniemen marjatilan isäntä Veijo Karkkonen kyllästyi alati kallistuvaan öljyyn. Kesäisin 80 marjanpoimijan majoitus- ja sosiaalitiloina toimiva koulurakennus vaihdettiin JH-Lämpö Oy:n kanssa tehtyjen laskelmien jälkeen maalämpöön. Vanhan koulurakennuksen rautaputkisto oli hyvässä kunnossa. Sen puhdistamiseksi ja puhtaana pitämiseksi valittiin saksalainen vedenkäsittelyjärjestelmä Bauer.

Merkittävää säästöä

Veijo Karkkonen sanoo, että vuositasolla 7000 – 8000 litraa lämmitysöljyä vaatinut koulurakennusten lämmitys vie enää 2500 – 3000 euron edestä sähköä vuodessa. Lämpö nostetaan maalämpöpumpulla kahdesta porakaivosta. Viisikymmentä vuotta vanhan kiertovesipatterijärjestelmän lämmitysteho on parantunut selvästi kolme vuotta sitten asennetun Bauerin laitteiston jälkeen.

Joka vuosi säästetään, asennutin Bauerin myös marjatilan päärakennukseen, isäntä Veijo Karkkonen kertoo.

Kiertoveden lämpötilaa on pudotettu tuntuvasti, silti koulurakennukset pysyvät lämpiminä. Marjaisäntä on vakuuttunut siitä, että patterien sisäpintaan ”ikäänkuin eristeeksi” kertyneen sakan poistuminen veden magneettikäsittelyn ansiosta on palauttanut niiden lämmönsäteilyä. Samalla kun putket ovat puhdistuneet, myös sen virtaus on ”uudenveroinen”. Bauerin asennuksen jälkeen isoissa kiinteistöissä ei ole tarvinnut tehdä patteriventtiilien huoltotöitä. Karkkonen uskoo maalämpöön siirtymisen ja Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmän maksavan itsensä takaisin 6 – 10 vuodessa.

Veden kemikaaliton magneettikäsittely

Bauerin menetelmässä ei käytetä kemikaaleja, vaan vesi kulkee sähkömagneettisen kentän läpi. Vedenkäsittelylaitteisto asennetaan lämmönjakohuoneeseen lämmönsiirrinpaketin yhteyteen. Suljettuihin kiertoihin asennetaan vedenkäsittelylaitteiden lisäksi sivuvirtaussuodatin, jolla kerätään vedenkäsittelylaitteilla irrotettu sakka pois myös kiertovedestä.

Veteen liuenneet kovuustekijät sekä mineraalihiukkaset alkavat muodostaa mikroskooppisia kiteitä, jotka eivät enää kykene tarrautumaan putkistojen seinämiin. Kiteet pehmittävät ja irrottavat jo syntyneitä kerrostumia sekä saostumia ehkäisten samalla niiden uudelleensyntymistä. Lämmitysjärjestelmästä irronnut sakka kerätään kierron jälkeen suodattimeen ja suodatettu vesi jatkaa kiertoaan uuteen magneettikäsittelyyn. Järjestelmän toimivuus on helppo todeta. Maalitelaa muistuttavat valkoiset suodatinpatruunat vaihtuvat mustanharmaiksi suodattaessaan veden epäpuhtaudet pois.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.