Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Lämmitysjärjestelmien toimivuus on tärkeä kustannustekijä taloyhtiölle

Bauerin vedenkäsittelylaitteisto puhdistaa lämmitysjärjestelmää Tamperelaisessa Annalankadun kiinteistössä ja huoneistojen lämpötilaerot ovat tasaantuneet.

Tamperelaisen Wh-Asuntojen kiinteistöt lämpiävät kaukolämmöllä, joka lämmittää talojen oman lämmitysjärjestelmän veden, joka puolestaan siirtää lämmön putkia pitkin asuntoihin. Talon lämmitysjärjestelmänlaitteiden tulisi pysyä mahdollisimman puhtaina, jotta lämpö saataisiin siirrettyä tasaisesti kaikkiin asuntoihin. Lämmitysveden putkistot kuitenkin ruostuvat ja kalkkeutuvat lähes väistämättä ajan myötä.

Kemikaaliton vedenpuhdistus on tehokasta

Epäpuhtaudet vaikeuttavat lämmönsiirtoa ja asukkaat kokevat,etteivät saa riittävästi asuntoon lämpöä. Ongelmana on myös lämmön jakautuminen epätasaisesti eri huoneistojenvälillä. Näin on käynyt muun muassa Tampereen Annalankatu 6:ssa, jossa yhtiö päätti kokeilla Bauer Watertechnologyn vedenkäsittelylaitteita ongelman ratkaisemiseksi.

Tampereen Annalankatu 6:een asennettiin 2013 Bauerin vedenpuhdistuslaitteisto, joka puhdistaa talon lämmitysjärjestelmän putkistoja ja niissä kiertävää vettä sähkömagneettisesti. Kiinteistöhuoltajat vaihtavat laitteesta säännöllisesti suodattimen, johon epäpuhtaudet suodattuvat.

– Vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Puhdistamisessa ei siis käytetä mitään kemikaaleja.

– Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa muun muassa kalsium- ja magnesiumionienominaisuuksia niin, etteivät ne tartu putkistojen seinämiin. Käsitelty vesi puhdistaa putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia, selvittää Kari Koskinen Bauer Watertechnology Oy:stä.

Eroon lämpötilojen vaihtelusta

Epätasainen lämmitys vaivaa tietysti asukkaiden arkea, mutta ongelmana on myös se, että epäpuhtaudet lämmitysjärjestelmässä tekevät siitä myös tehottoman ja lisäävät energiakustannuksia. Lisäksi epäpuhtaudet rasittavat putkistojen kuntoa eli puhdistaminen pidentää järjestelmän käyttöikää.

WH-Asuntojen tavoitteena on ylläpitää pitkäjänteisesti kiinteistöjä niin, että turhilta korjaustoiminnoilta vältyttäisiin ja järjestelmät toimisivat mahdollisimman energiatehokkaasti ja kuluja säästäen. Vuonna 2012 uusittiin kaikissa yhtiön asunnoissa patteriventtiilit ja termostaatit.

Vuonna 2013 niitä jouduttiin vielä säätämään ennen lämmityskauden alkua. Vuoden päästä pystyttiin arvioimaan, mikä vaikutus vaihdolla on sekä asuntojen lämpötiloihin että lämmitys kustannuksiin. Annalankadulla lämmityksen epätasaisuudesta päästiin eroon.

– Patteriventtiilien ja -termostaattien vaihto yhdessä Bauerin vedenkäsittelylaitteiston kanssa on auttanut asiaan, toteaa kiinteistöhuoltaja Jussi Väänänen Tampereelta.

Kustannukset kuriin

Lämmitysjärjestelmien toimivuus on tärkeä kustannustekijä yhtiölle. Kaukolämmön hinta on noussut viime vuosina voimakkaasti, joten laitteistojen täytyy kyetä käyttämään taloon tuleva energia mahdollisimman tehokkaasti. Yhtiö arvioi talon tarpeet Annalankadun kaltaisissa ongelmissa aina tapauskohtaisesti, sillä talojen järjestelmienongelmat ovat hyvin yksilölliset.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.