Bauerin vedenkäsittelyratkaisut lisäävät kiinteistöjen käyttövesi-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien käyttöikää huomattavasti.

Putkivuodot loppuivat Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmän asentamisen jälkeen

Asunto-osakeyhtiön putkivuodot loppuivat kokonaan, eikä putkimiestä ole tarvittu syksyn 2015 jälkeen.

Asunto Oy Joensuun Leilipuisto asennutti Bauerin vedenkäsittelylaitteiston käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmäänsä keväällä 2011. Yhden rivi- ja yhden luhtitalon taloyhtiötä olivat putkirikot kiusanneet kolmesti vuosina 2007–2009. Kupariputket olivat salakavalasti puhjenneet koteloissaan ja alkaneet tihkuttaa pikkuhiljaa vettä. Ne saivat tehdä sitä pitkään ja kalliisti ennen kuin kosteus katossa ja seinässä havaittiin.

Kallis putkiremontti siirtyi

Koska hallituksen puheenjohtaja oli lukenut ja kuullut myönteistä Bauerista muualtakin, esitteli hän asian hallitukselle ja isännöitsijälle. Bauerin edustajan käynnin ja käyttäjäkokemustenhankinnan jälkeen asia tuotiin yhtiökokoukseen, joka hyväksyi asian – kuultuaan kuinka paljon putkirikot tulivat taloyhtiölle maksamaan. Vakuutusyhtiön ikävähennykset näet pienensivät korvaussummia.

Lämmöt tasaantuivat

Leilipuisto laittoi Bauerin laitteiston saman tien myös lämmitysjärjestelmään, sillä lämpöpatterit lämpenivät epätasaisesti; pitkän taloyhtiönputkilinjan viimeiset asunnot olivat viileitä. Pattereita oli ilmattu ja patteritermostaatteja vaihdettu, mutta patterit eivät lämmenneet vaikka mitä teki. Huoltokustannukset kyllä kasvoivat.

Kun Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä oli asennettu, alkoivat patterit yksi toisensa jälkeen pikkuhiljaa toimia ja lämmöt tasaantuivat, isännöitsijä Naumanen kertoo.

Putkistoissa kulkeva lämmin vesi puhdistui ja patterit alkoivat lämmetä kun sakkaumat liukenivat – sen näki suodattimesta, jota piti vaihtaa pari kertaa ensimmäisen vuodenaikana. Nyt huoltomies vaihtaa suodattimen kerran vuodessa, ja suodatin on aina lähes puhdas.

Maksanut jo hankintahintansa

Putkirikkoja korjatessa havaittiin, että kupariputket olivat niin kalkkeutuneet, että vesi kulki vain nuppineulan pään kokoisesta reiästä. Putket halkeilivat ja niihin tuli pistesyöpymiä. Syyksi tähän on arveltu vettä, joka joillakin paikkakunnilla Suomessa aiheuttaa tällaista kupariputkille. Hanoja jouduttiin Leilipuistossa uusimaan, koska sekoittajat jumivat, niihin kertyi kalkkikivettymää, eivätkä hanat sitten löytäneet sopivaa kohtaa. Bauerin vedenkäsittelyjärjestelmän ansiosta kalkki pehmenee ja se irtoaa pyyhkimällä. Leilipuiston asukkaiden mielestä vesikin alkoi maistua raikkaammalle.

Kustannukset olivat yhteensä noin 15 000 euroa asennuksineen. Taloyhtiö maksoi sen kolmen vuoden osamaksulla, jota mahdollisuutta se pitää etuna. Laitetakuu kestää kaksi vuotta, leasing-rahoituksella kolme vuotta.

– Uskon, että putkiremontti siirtyi ainakin kymmenellä vuodella, jollei enemmälläkin, Naumanen vakuuttaa.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.