Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Bauer-vedenkäsittely poisti saostumat patteriverkosta

Bauer-vedenkäsittelylaitteisto vähentää putkivuotoja ja estää pistesyöpymiä niin käyttö- kuin lämmitysvesijärjestelmissä.

Asunto Oy Kotkan Rauhankatu 4:ssä kyllästyttiin 2000-luvun alussa epätasaisesti lämpeneviin tai täysin kylmiin pattereihin ja jumiutuviin venttiileihin. Ongelmia ilmeni erityisesti lämmityskauden alkaessa, kun vesikiertoisen järjestelmän vedet lähtivät putkissa liikkeelle. Rauhanlinnana tunnetun kiinteistön lämpöjohtoverkostoon asennettiin sähkömagneettinen vedenkäsittelylaite vuonna 2003. Se ratkaisi ongelman.

Konkreettisia parannuksia

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, eläkkeellä oleva ja tekniikkaan perehtynyt konemestari tilasi laitteiston. Huoltomiestenkäynnit loppuivat siihen. Patterit alkoivat lämmetä tasaisesti kaikissa asunnoissa. Pian asentamisen jälkeen kiinteistössä uusittiin myös ikkunat. Nämä kaksi tekijää yhdessä ovat pudottaneet yhtiön kulutuksia merkittävästi ja energiakustannukset ovat laskeneet 21 prosenttia vuodesta 2001 vuoteen 2008, kertoo isännöitsijä, toimitusjohtaja Juha Ranta Kotkan Isännöintipalvelu Oy:stä.

– Erikoista Rauhanlinnassa oli, että lämpöongelmat alkoivat patteriventtiilien uusimisen jälkeen vuonna 2003. Ilmeisesti sakat putkissa lähtivät liikkeelle ja tukkivat venttiilit. Niitä vaihdettiin runsaasti, ja tarvike- ja työkuluja kertyi.

Sähkömagneettiseen kenttään perustuva vedenkäsittely auttoi

Sähkömagnettinen, Bauerin toimittama vedenkäsittelylaite asennettiin laitehuoneeseen lämmönjakokeskukseen. Noin 40-senttinen metallilieriö on erillinen välikappale putkistossa. Ohjauskeskus naksuttelee seinällä.

– Rauhanlinnassa ole ollut lämmitysongelmia enää vuosiin, isännöitsijä Ranta selvittää. Käyttövesiverkostossa vedenkäsittelylaite vähentää putkivuotoja ja estää pistesyöpymiä.

Putkiremontti voi näin siirtyä pitkälle tulevaisuuteen, jolleivät putket kerta kaikkiaan jo ole käyttöikänsä päässä.

– Joillakin paikkakunnilla vedenlaatu, esimerkiksi kalkkipitoisuus, saattaa olla ongelmien aiheuttaja. Laite poistaa sakkaumat, tukkeumat ja kalkkeutumat verkostossa. Jos hanat ja pinnat ovat kivettyneen kalkin peitossa, muuttaa laite kalkin koostumuksen pehmeäksi, jonka jälkeen se on helppo pyyhkiä pois, kuvaa Bauerin tuotepäällikkö Mikko Timonen.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu on VTT:n tutkima. Ennaltaehkäisevästi sitä asennetaan uudisrakennuskohteisiinkin.

Asunto Oy Kotkan Rauhankatu 4, Rauhanlinna

  • Rakennettu vuonna 1939 Jensenin laatikkotehtaan työntekijöiden vuokra-asunnoiksi
  • Yhtiössä on 116 asuntoa
  • Rakennukset ovat yksi 6-kerroksinen ja kaksi 4-kerroksista
  • Toisen 4-kerroksen rakennuksen katutasossa on liiketiloja
  • Yhtiössä on yhteensä kuusi rappua
  • Kiinteistö muutettiin asunto-osakeyhtiöksi v. 1968

 

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.