Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Lämpöpatteriverkoston saostumaongelmat ratkesivat

Tietellisesti tutkittu Bauer-ratkaisu toi avun Asunto Oy Tuirantornin lämpöpatteriverkoston saostumaongelmiin.

Asunto Oy Tuirantornin Bauer-vedenkäsittelylaitteisto asennettiin sekä käyttö- että lämmitysvesijärjestelmiin vuosina 2008-09.

– Sen jälkeen kiinteistöhuollon ei tarvinnut enää puhdistella ja kopistella pattereita, kertoo isännöitsijä Mika Nieminen.

Hänellä on vastaavia kokemuksia toisesta isännöimästään taloyhtiöstä; tässä tapauksessa Bauer-vedenkäsittelyratkaisu ehkäisi lämmitysjärjestelmän äänenvaimenninliittimien tukkeutumisen. Bauerin ratkaisu hidasti putkiston korroosion muodostumista ja liuotti vanhatkin kerrostumat pois.

Kemikaaliton menetelmä

Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden kovuusmineraalien koostumusta niin, että ne eivät tartu putkistojen seinämiin. Samalla se irrottaa vanhoja saostumia. Menetelmästä on tieteellistä tutkimustietoa mm. 2016 julkaistussa Vesi-Instituutuin, Satakunnan Ammattikorkeakoulun, Cupori Oy:n ja kolmen yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa.

Laitteiston vaikutusta tutkittiin sekä laboratoriossa että aidossa vesijärjestelmässä. Lisäksi siinä todettiin etuna huoltovapaus, vain sivuvirtaussuodattimen patruuna on vaihdettava tietyin väliajoin. Ratkaisu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin, niin asuin- kuin teollisuuskohteisiinkin.

 

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.