Bauer Water Technology - Water solutions for housing.

Asunto Oy Käsälän putkiremontti siirtyi tulevaisuuteen

Bauer-vedenpuhdistustekniikka lisäsi Jyväskyläläisen taloyhtiön käyttövesi-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien käyttöikää huomattavasti.

Kun kiinteistön putkiin kertyy sakkaa ja virtaukset heikentyvät, patterit eivät enää lämpene kunnolla. Bauerin vedenkäsittelylaitteisto voi ratkaista ongelmat edullisesti ja tehokkaasti sekä siirtää kalliin putkiremontintarpeen pitkälle tulevaisuuteen. Merkittävää säästöä syntyy em. järjestelmien korjaus- ja huoltokustannusten pienentyessä. Lämmityskustannusten jatkuvasti kohotessa on yhä tärkeämpää tehostaa myös olemassa olevien järjestelmien toimivuutta.

Kemikaaliton teknologia

Bauer-vedenkäsittelyllä poistetaan järjestelmiin syntyneet kerrostumat sekä suojataan käyttövesi-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät kaikkine komponentteineen, alkaen lämmönvaihtimesta putkistoon ja lämpöpattereihin asti, parantaen tehokkuutta ja taloudellisuutta.

– Päinvastoin kuin kemiallisten laitteiden ja aineiden kohdalla, Bauerin teknologian käyttöön ei liity lisäainekustannuksia. Tekniikkamme perustuu mm. yliopistoissa todistettuihin ja kokeiltuihin veden fysikaalisiin ominaisuuksiin, sekä ennen kaikkea tuhansissa kiinteistöissä saavutettuihin erinomaisiin tuloksiin, tuotepäällikkö Mikko Timonen Bauer Watertechnology Oy:stä kertoo.

Bauerin vedenkäsittelylaitteisto voidaan liittää lähes kaiken tyyppisten kiinteistöjen käyttö- ja lämmitysvesijärjestelmiin. VTT on tutkimusraportissaan todennut, että 16 kuukautta Bauer-laitteiston käyttöönoton jälkeen tutkitun kiinteistön kylmävesiputkiston sakkakertymät olivat yleensä vähentyneet runsaasta kohtalaiksi. Myöskään lämpimän käyttöveden putkiseinämien syöpyminen ei ollut seurantajaksolla lisääntynyt. Kiinteistöjen talonmiesten mukaan sekä vesikalusteiden korjaustarve että putkistojen vuodot vähenevät, veden maku ja haju paranevat Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmän käyttöönoton jälkeen.

– Olemme suomalainen yhtiö, jonka tuotanto ja tuotekehitys on Saksassa. Tytäryhtiöt meillä on Ruotsissa ja Venäjällä. Lisäksi yhteistyökumppaneita on ympäri maailmaa. Kemikaalitonta menetelmäämme on kehitetty parikymmentä vuotta ja asentaminen perustuu aina asiakaskohtaiseen mitoitukseen, jossa kartoitetaan veden kulutusmäärät sekä vesimittarien koko, lämmitysjärjestelmissä verkoston koko. Näin päästään toimivaan lopputulokseen, korostaa Timonen.

Bauer-vedenkäsittelylaitteet mahdollistavat huomattavan energiansäästön

Joissakin kohteissa putkistoongelmien kanssa on painittu pitkäänkin, ennen kuin ratkaisu on löytynyt helposti ja edullisesti. Jyväskylän Lohikoskella sijaitseva As. Oy Käsälä hankki Bauerin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmän maaliskuussa 2011.Vuonna 1969 rakennetun kolmen rivitalon 21 asuntoa ovat saman käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmän piirissä.

– Vaikka putkivuotoja ei patteriverkostossa ole juurikaan ollut, niin tiedostimme, että putkisto on saavuttamassa elinkaarensa ja rakenteidensa kriittisen pisteen.

– Juuri tähän Bauer tarjosi meille ratkaisumallia, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sirpa Kokko valottaa.

– Tutustuimme Bauer-laitteistoon Rakennusmessuilla noin kolme vuotta sitten. Messujen jälkeen Bauerin edustaja tuli esittelemään käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmiä, ja päätimme ottaa vedenkäsittelylaitteiston käyttöön.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Bauerin vedenkäsittelylaitteisiin. Lämmönsiirron hyötysuhde parani ja patterit luovuttavat lämpönsä tehokkaammin. Kun vedenkäsittelylaitteisto puhdistaa järjestelmän vettä, niin suodattimet eivät tukkeudu, hallituksen puheenjohtaja Sirpa Kokko kertoo.

Laitteiden käytön aikana ei ole ollut ongelmia ja laitteet ovat olleet myös huoltovapaita. Investointi on kannattava myös siinäkin mielessä, että putkiremontin tullessa ajankohtaiseksi samat laitteet voidaan asentaa uuteen putkistoon, Sirpa Kokko selvittää.

Vedenkäsittelylaitteella ongelmat hävisivät

Laukaan tien varressa sijaitseva Keski-Suomen Kuljetuksen 2000 neliön terminaalin ongelma on ollut IV- ja lämmityskierron tukkoisuus. Koska lämpö ei riittänyt talvisin, niin apuna jouduttiin käyttämään useita lisälämmittimiä, mikä näkyi isoina sähkölaskuina.

– Bauer-laitteisto asennettiin terminaaliin toukokuussa 2011, myyntipäällikkö Mika Nurmi kertoo.

– Laitteiden asentamisen jälkeen talvella ei ole tarvittu lisälämmitystä koska verkosto luovuttaa lämpöä riittävästi. Tukkeutumat ovat hävinneet eikä pattereita ole tarvinnut ilmata. Suodattimia vaihdetaan pari kertaa vuodessa ja niiden vaihdon yhteydessä olemme havainneet, että sakkaumista päätellen puhdistuminen on edelleen käynnissä, Mika Nurmi sanoo.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.