Bauerin vedenkäsittelyratkaisut lisäävät kiinteistöjen käyttövesi-, lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien käyttöikää huomattavasti.

Asuinkiinteistöt säästävät energiaa ja siirtävät putkiremontteja

As Oy:t Kuhahovi ja Kustaankatu 6 asennuttvati Bauer-vedenkäsittelylaitteiston sekä käyttö- että lämmitysvesiverkostoon.

Kiinteistöjen lämmitys- ja talousvesiputkistojen pinnoilta voidaan poistaa sakkaa asentamalla lämmönjakohuoneeseen sekä vesimittarin yhteyteen Bauer-vedenkäsittelylaitteistot. Puhtaammista putkista tuleva vesikin on puhtaampaa, korroosion eteneminen hidastuu ja putkiston käyttöikä pitenee.

Veden laatu parani kahdessa kuukaudessa

Tutkimusten perusteella arvioitiin As Oy Ristolantie 14:n lämminvesiputkien olevan tyydyttävässä ja kylmävesiputkien kohtalaisessa kunnossa. Tutkimuksissa kuitenkin havaittiin paikoittain runsaasti sakkautumia kylmän käyttöveden sinkityissä teräsputkissa. Erityisesti liitososissa runsaiden sakkautumien kohdalla todettiin myös ohentuneita seinämänpaksuuksia. Pääosin putkien seinämänpaksuudet ovat kuitenkin tyydyttäviä.

Yhtiön lämmönjakohuoneeseen käyttövesiverkoston yhteyteen asennettiin syyskuussa 2013 Bauer Watertechnology Oy:n vedenkäsittelylaitteisto, koska vesihanoista oli todettu tulevan ruosteista vettä erityisesti viikonloppujen jälkeen. Ongelma näkyi varsinkin isännöitsijätoimistossa, jossa talousvettä käytettiin pääasiassa vain arkipäivinä.

– Jo pari kuukautta laitteistoasennuksen jälkeen hanoista alettiin saada pelkästään kirkasta vettä, isännöitsijät Erkki Oksanen ja Tapio Nurminen kertovat. Lisäksi vuoden 2015 putkitutkimuksen kuvista nähdään, että sakkautuma kylmävesiputkistossa ei ollut lisääntynyt edelliseen tutkimukseen verrattuna.

– Myöskään voimakasta seinämänpaksuuksien ohentumista ei ollut havaittavissa vuoden 2010 tutkimukseen verrattuna, Suomen Vuototekniikka Oy:n kuntotutkija Kosti Koskimäki toteaa.

Isännöitsijä Oksanen suosittaa asentamaan vedenkäsittelylaitteistoja kiinteistöjen putkistoihin mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.
– Tällaisia laitteistoja kannattaa asentaa myös uudiskohteisiin. Silloin voidaan minimoida putkille aiheutuvat haitat.

Käyttäjiltä saatiin myönteistä palautetta

Bauer-vedenkäsittelylaitteet asennetaan käyttövesiputkistoon heti vesimittarin jälkeen. Laitteet muokkaavat vedessä olevien mineraalien kidemuotoa siten, että ne menettävät kykynsä tarttua putkiston seinämiin ja vesikalusteisiin. Käsittelyn vaikutuksesta vanhat saostumat pehmenevät, alkavat liueta ja poistuvat järjestelmästä.

Suljetuissa kierroissa – esimerkiksi patterikierroissa – vedenkäsittelylaite asennetaan lämmönjakohuoneeseen lämmönsiirrinpaketin yhteyteen. Suljettuihin kiertoihin asennetaan vedenkäsittelylaitteiden lisäksi sivuvirtaussuodatin, jolla kerätään vedenkäsittelylaitteilla irrotettu sakka pois myös kiertovedestä.

Vedenkäsittelylaitteisto lämpöverkkoon Alppilassa

Kustaankatu 6:n kiinteistö Helsingin Alppilassa on kuusi asuinkerrosta ja 60 asuinhuoneistoa. Talo rakennettiin 1930-luvun alkupuolella.
Yhtiön huoltomiehenä toiminut Seppo Saarinen RTK-Huolto Oy:stä vahvistaa, että huoltohenkilöstöä kutsuttiin Kustaankadun kiinteistöön aiemmin paljon useammin talon lämpöverkon huoltoa varten.

– Vaikutukset alkoivat näkyä jo noin kuukausi sen jälkeen kun Bauerin laitteet oli asennettu paikoilleen. Niiden avulla kiertovesi puhdistui merkittävästi ja se helpotti huoltoyhtiön töitä paljon, huoltovastaava Saarinen arvioi.

– Talossa oli sellaisiakin huoneistoja, joissa patteriventtiilit olivat tukkeutuneet kokonaan, kertoo Saarinen. Vedenkäsittelylaitteiden asennuksen jälkeen huomasi selvästi, että tällaiset työtehtävät vähenivät siellä todella paljon.

 


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.