Bauer Water Technology - Water solutions for housing

Kohde- ja tuote-esittelyt

Alla vedenkäsittelyratkaisustamme ja -laitteistoista, sekä asennuskohteista tehtyjä videoita. Niistä saa selkeän käsityksen ratkaisun toimintaperiaatteesta ja laitteiston asentamisesta. Lisäksi kohteita esittelevillä videoilla kuullaan asentajien, kiinteistöiden teknisten vastaavien ja asukkaiden kommentteja Bauer-vedenkäsittelylaitteistoista.

 
 

Bauer-laitteiston asennus käyttövesiverkostoon

Video esittelee lyhyesti asennuksen eri vaiheet ja niihin kuuluvat järjestelmän eri osat. Esityksestä saa havainnollisen kuvan kokonaisuudesta ja laitteiston asentamisesta.

Bauer-laitteisto osaksi kiinteistön putkistojärjestelmää

Bauer- vedenkäsittelylaitteilla varmistetaan erinomainen vedenlaatu niin käyttövesi-, lämmitys-, kostutus- kuin jäähdytysjärjestelmässäkin. Luonnollisesti ilman kemikaaleja. Laitteisto koostuu putkistoon liitettävästä vedenkäsittelyosasta sekä ohjausyksiköstä. Bauer- vedenkäsittelylaitteistolla ehkäistään kerrostumien muodostumista, suojataan putkistoa ja pidennetään käyttöikää. Kerrostumia syntyy materiaaleista riippumatta.

Bauer-vedenkäsittelylaitteiston tuloksista selkeitä näyttöjä

Bauer-vedenkäsittelylaitteilla saavutetuista tuloksista on runsaasti näyttöä. Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin asennetaan lisäksi sakanpoistoon tarkoitettu suodatin. Suodatinpatruuna kerää epäpuhtaudet pois järjestelmästä.

Bauerin-vedenkäsittelyjärjestelmä siirsi putkiremonttia 10 - 20 vuotta

Bauer-ratkaisu minimoi ylimääräiset järjestelmän lämmönsäädöt ja korjaukset ja sen kustannus oli kokonaisuudessa marginaalinen. Se säästi taloyhtiön arvausleikkien kustannuksilta ja siirsi LV-remonttien tarvetta vähintään 10–20 vuodella.

Asukkaiden mielestä Bauer-vedenkäsittelylaitteisto pitäisikin laittaa lämmitysverkostoon ensimmäiseksi eikä vasta viimeisenä oljenkortena, ennakoivaksi vakiovarusteeksi sekä uudistaloissa että vanhojen talojen LVI-remonteissa, poistamaan sakkautumia ja jopa tukoksia.

Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä toimii myös komposiittiputkistoissa

Lämpölaiteasentajana työskentelevä Ari Kettunen hankki omakotitaloonsa Bauer-vedenkäsittelylaitteen vuonna 2011. Laitteen asennuksen jälkeen talon lämmitysveden puolen putkistot ovat puhdistuneet. Kettunen toteaa, että lämmitysjärjestelmässä on tapahtunut vuosien aikana selkeä muutos, putket ovat puhtaammat sekä maalämpöpumpun sähkönkulutus on pienentynyt.

Bauer-vedenkäsittelyjärjestelmä osana maa- ja aurinkolämpöremonttia

70-luvun loppupuolella rakennettu Asunto Oy Ristipolku päätti maa- ja aurinkolämpöremontin yhteydessä hankkia Bauer-vedenkäsittelyratkaisun. Ennen remonttia taloyhtiön öljylasku kohosi 75 000 euroon vuodessa, joten kustannuksia oli saatava alas nopeasti.

 Bauer-vedenkäsittelylaitteen asennuksen jälkeen patteriverkosto puhdistui, pintalämpötila vesipattereissa nousi ja sitä myötä lämmönluovutus kasvoi per huoneisto. Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä laitteeseen; lämmitys toimii ja vastikkeitakaan ei ole tarvinnut nostaa. Asentamisen myötä pelkästään lämpimän käyttöveden puolella on saatu isot kustannussäästöt.

Miekkoniemen päiväkodin lämmitysongelmat ratkesivat Bauer-vedenkäsittelylaiteiston avulla

Vuonna 1988 valmistuneessa Miekkoniemen päiväkodissa Savonlinnassa alettiin kärsiä lämmitysongelmista 2000-luvun alussa. Ympäri taloa oli suuria kylmyysongelmia ja pattereita jouduttiin puhdistamaan vuosittain. Verkostossa oli runsaasti sakkaa, joka esti veden kierron pattereissa. Verkostoa yritettiin puhdistaa ensin kemikaalien avulla, mutta huonolla menestyksellä. Bauer-vedenkäsittelylaitteet asennettiin kohteeseen vuonna 2012. Valitukset kylmyydestä päättyivät siihen ja patterit ovat lämmenneet tasaisesti ympäri talon.

Säästöjä maalämmön ja Bauer-vedenkäsittelylaitteiden avulla

Kummun korkeakoulussa Uukuniemellä päädyttiin perusteelliseen lämmitysjärjestelmäremonttiin korkeiden lämmityskustannusten takia. Vanha öljylämmitys korvattiin maalämmöllä vuoden 2011 lopussa ja järjestelmän toiminnan tehostamiseksi kohteeseen asennettiin samalla myös Bauer-vedenkäsittelylaitteet. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia, Bauer-laitteiden ansiosta koko rakennuksen patteriverkoston toiminta on parantunut eikä esimerkiksi yhtäkään venttiiliä ole tarvinnut vaihtaa. Kokonaisuudessaan kohteen lämmityskustannuksia on saatu laskettua noin 15 000 eurosta arviolta 6000 euroon vuodessa.

Bauer-vedenkäsittelylaitteilla säästöjä ja toimintavarmuutta

Suonenjokelaisella marjatilalla on edistyksellinen ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä. Edellinen lämmitysjärjestelmä kulutti vuodessa 7 000 – 8 000 litraa polttoöljyä. Nykyinen vuonna 2009 öljykattilan korvannut maalämmitysjärjestelmä kuluttaa sähköä 2 500 – 3 000 euron edestä.

Bauer-vedenkäsittelylaitteet asennettiin kiinteistöön maalämpöpumppujen asennusten yhteydessä. Bauer vedenkäsittelylaitteet suojaavat uutta lämmönlähdettä ja parantavat vanhojen lämmitysjärjestelmäkomponenttien, kuten putkiston, venttiileiden sekä radiaattoreiden toimivuutta. Puhdas järjestelmä takaa paremman lämmön siirtymisen ja toimintavarmuuden järjestelmälle.

17 000 € säästöt lämmityskuluissa Bauer vedenkäsittelylaitteiden avulla

Asunto-osakeyhtiö Särkiniemen Hakakan kaukolämpöverkon kulutusraportin mukaan energiansäästö oli yli kaksi tuhatta euroa kuukausittaisia säästöjä asunto-osakeyhtiölle.

Laitteiston hankintaa mietittäessä asunto-osakeyhtiön kolmessa kiinteistössä oli yhteensä 37 kappaletta kylmiä pattereita, jota eivät lämmenneet. Bauer-vedenkäsittelylaitteiden myötä kaikki kyseisissä kiinteistöissä olevat patterit lämpenevät jälleen ja pattereiden puhdistuksilta ja verkostojen huuhteluilta on säästytty. Asunto-osakeyhtiöön oli suunnitteilla putkiremontti, joka on taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Ari Miettisen mukaan siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. Tämä on nostanut huoneistojen neliöhintoja jopa 600 €.

Bauer-vedenkäsittelylaitteiston asennus käyttövesijärjestelmään

Ammattimies asentaa Bauer- vedenkäsittelylaitteen käyttövesijärjestelmään. Bauer- vedenkäsittelylaite mahdollistaa putkiston elinkaaren pidentymisen sekä muiden putkistoon liitettyjen komponenttien ja toimilaitteiden käyttöiän pitenemisen. Pidä putket puhtaina. Säästät roimasti. Myös ympäristöä.

Bauer- vedenkäsittelylaitteet maalämmön yhteydessä

16-huoneistoinen asunto-osakeyhtiö Peiponpuu on rakennettu vuonna 1978 ja aiempi lämmitysmuoto oli vesikiertoinen öljykattilalämmitys. Asunto-osakeyhtiö päätti siirtyä maalämpöön vanhan järjestelmän tullessa tiensä päähän. Bauer-vedenkäsittelylratkaisu asennettiin hieman ennen uuden maalämpöjärjestelmän asennusta patteriverkostoon vuonna 2010.

Tämä poisti esillä olleen patteriventtiilien vaihdon tarpeen venttiilien puhdistuessa sakasta. Laiteinvestointi saatiin katettua jo pelkillä patteriventtiilien puhdistumisten myötä tulleilla säästöillä. Pattereiden epätasainen lämpeneminen on poistunut kokonaan asunto-osakeyhtiön toimenpidelistalta. Suodatinpatruunoiden vaihtojen yhteydessä patruunoiden on todettu olevan aivan mustia. Hallituksen puheenjohtaja Markku Sormunen kehuu suodatinpatruunan vaihdon olevan helppo ja nopea toimenpide.

Bauer-vedenkäsittelyratkaisu toi huomattavia säästöjä

40 huoneistoinen As Oy Arvidinmäki Turussa on saanut merkittäviä säästöjä investoimalla Bauerin kemikaalittomiin vedenkäsittelylaitteisiin. Taloyhtiön ongelmana olivat jatkuvat huoltokäynnit putkistojärjestelmässä ilmenneiden vuotojen vuoksi. Bauer laitteet hankittiin leasing sopimuksella asunto-osakeyhtiöön. Bauer- vedenkäsittelylaitteiden asentamisen myötä verkoston paine on merkittävästi parantunut ja putkistot ovat puhdistuneet.


Kysy lisää

Käsittelemme  henkilötietoja noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä.

Bauer-suunnitteluopas

Bauer-suunnitteluopas on tarkoitettu LVI-alan ammattilaisille. Se antaa yksityiskohtaista tietoa laitteiston asennuksesta.


puhdasta fysiikkaa

Bauer-vedenkäsittelylaitteen toiminta perustuu sähkömagneettiseen virtaavan veden käsittelyyn. Vaihtuvataajuuksinen magneettikenttä muuttaa veden mineraalihiukkaset kiteiksi, jotka eivät tartu putkistojen seinämiin. Syntyneet kiteet puhdistavat putkistoa irrottamalla jo olemassa olevia saostumia ja kerrostumia.

Bauer_Vedenkäsittelylaitteen_periaate/Bauer water technology principle

REFERENSSIT

Sulje

Tilaa Bauer-suunnitteluopas

Tilaamalla suunnitteluoppaan saat yksityiskohtaista tietoa Bauer-vedenkäsittelylaitteen valinnasta ja asennuksesta.